меню

Блог

Защо тялото ни задържа излишни мазнини?

Защо тялото ни задържа излишни мазнини?

За да се отървем от мазнините, трябва да прекратим порочния кръг от прекаляването с храна и бавен метаболизъм!
Тялото има естествени механизми за саморегулация на теглото. В нашето ежедневие, обаче не всеки води здравословен начин на живот. Високият стрес и динамика ни карат да ядем повече от калорийния ни разход.

Тук идва основният проблем - излишните количества от хранителните вещества се отлагат като запас за по-късен етап. Мазнините се отлагат директно, когато организмът ни има друг енергиен източник, а именно въглехидратите. Когато обаче те и протеините са в по-голямо количество се преобразуват в тялото ни и се складират под формата на мастни натрупвания. При хората, които работят умствена дейност, мозъкът има нужда от бързо доставяне на енергия. За тази цел често прибягваме до сладки храни или изделия от бяло брашно - бисквити, шоколади, солети и т.н., защото въглехидратите в тях се усвояват много бързо. Това ни държи в кондиция, но за кратко. Ефектът преминава и ние отново имаме нужда от бърза енергия, така неусетно изяждаме големи количества храна без да сме сити.

Основен фактор за трупането на мазнини е стресът. Той се причинява от различни фактори. Едни от тях са натовареното ни ежедневие, нередовния сън и преумората. Хроничният стрес повишава количеството на стресовия хормон - кортизол, в организма. Той засилва апетита и води до преяждане, а то, от своя страна, до подуване и тежест в стомаха, умора, липса на концентрация и метаболитни проблеми. При стрес жените са предразположени от натрупване на мастна тъкан около ханша. Така се появяват и паласките. При мъжете мастната тъкан се натрупва в коремната област и образува „биреното коремче“. В последните години се появи и мода на стегнати панталони около ханша, които пък доведоха със себе си и женското коремче - наслоената мазнина под пъпа, която се среща и при мъже, и при жени. Причината е, че хората не реагират веднага към отеснялото си облекло след осезателно натрупване на мазнини в коремната област. Друг хормон, който има отношение към образуването на мастните депа е инсулинът. Той се отделя за да разгради въглехидратите, но повишеното му количество в тялото задейства механизми за трупане на мастни депа.
Липсата на движение е друг, немалък фактор, за трупането на излишни килограми. Залежаването, липсата на спорт и шофирането, вместо ходенето пеша, са често явление в забързаното ни ежедневие. Това забавя метаболитните процеси и допълнително натоварва организма.

За да се отървем от мастните натрупвания трябва да прекратим порочния кръг от прекаляване с храна и бавен метаболизъм. Комбинацията от различни билки в чая Златенъ чай помага да разрешим проблемите си по естествен път. Започва с изчистване на токсините от тялото, а това е първата крачка към отслабването. Още в първите дни след употребата на чая Златенъ чай се усеща лекота в стомаха. Организмът системно се връща към правилния темп на работа. Нормализирането на процесите помага на организма да включи естествените пътища за регулиране на теглото. По време на употребата на чая Златенъ чай се наблюдава и успокояване, елиминират се ефектите на стреса върху организма. Тялото ни приема толкова храна, колкото му е необходима и резултатите са видими.


 

170 гр.
84 чаши чай
за 21 дни
170 гр.
  • мощен антиоксидант
  • подобрява метаболизма
  • изгаря мазнините
29.90 лв.

24.90 лв.

поръчай
Доставката е до 3 работни дни с куриер на
Съдържа 100% чисти билки
Засилва и укрепва имунната система
Богат на важни витамини и минерали
Хидратира и изглажда кожата