меню

Блог

Затлъстяване при децата и неприятните последици

Затлъстяване при децата и неприятните последици

Затлъстяването, както в ранна детска възраст, така и по време на пуберетета, може да доведе до много сериозни нарушения на здравето!
  В съвременния начин на живот, в нашето ежедневие често нямаме време да се храним здравословно, стресът и други фактори влияят на теглото ни. За съжаление не само възрастните имат този проблем. В световен мащаб затлъстяването е засегнало голяма част от населението и е все по-често срещан здравословен проблем. Тъжното е, че много деца и юноши също страдат от него.   Според проучвания сред българските деца, проведени през 2010/2011 г., всяко трето дете на възраст между 6 и 19 години е с наднормено тегло, а едно от седем деца е затлъстяло. За сравнение, през 2004 г. едно от пет деца е било с наднормено тегло, а едно от двадесет деца е било затлъстяло. Проблемът става все по-сериозен. При възрастните затлъстяването се асоциира с повишено кръвно налягане, диабет, сърдечни заболявания, проблеми с холестеролния метаболизъм, остеоартрит, нарушения на съня и психични проблеми. Децата са много по-уязвими. 

  Затлъстяването при децата в ранна детска възраст може да доведе до много по-сериозни нарушения. Считаме за нормално с възрастта хората да имат повишено кръвно налягане и т.н., но не искаме да видим детето си с такива проблеми. Статистиката става все по-плашеща. Сред 5-годишните все по-често се наблюдават преддиабетни състояния. Една четвърт от децата с наднормено тегло показват признаци на глюкозна нетърпимост (рисков фактор за развитие на диабет тип 2). Всички знаем колко сериозно заболяване е диабета сам по себе си и без всички странични усложнения, до които води, като загуба на зрение, проблеми с бъбреците, хипертония и други.   И не стигат медицинските усложнения, но децата стават обект на присмех и от връстниците си. Това става особено жестоко и нетърпимо в юношеството им, когато започват любовните вълнения. Ниското им самочувствие ги подтиква да бъдат безразсъдни към здравето си. Често ги е срам да споделят, дори с родителите си. Крайните диети, гладуването, вземането на съмнителни лекарства и други изкуствено синтезирани вещества от приятели и фалшиви компании могат да доведат до сериозни здравословни проблеми. Много често до крайности стигат абитуриентите преди бала си. Изтощението и стреса покрай изпитите им са достатъчен тормоз за организма и без да експериментират със здравето си. На нас възрастните ни е достатъчно трудно да се борим с килограмите, а как да се справи едно дете.
  За да се лекува затлъстяването при децата не бива те да се подлагат на тежки диети, които само ги потискат още повече. Трябва да ги научим да живеят здравословно - да станат от компютрите и да излязат навън, да се хранят с полезни храни и да не прекаляват с вредните. Организмите им трябва постепенно да свикнат да работят нормално. Ако наднорменото тегло прераства в затлъстяване и това не е достатъчно, по-добре да потърсим природно средство, с което да подпомогнем естествените процеси в организма им.
  Златенъ чай е отговорът на въпросите ни. Той е напълно природен продукт, съставен от няколко билки в определена пропорция. Няма примеси, лепила или други изкуствени подобрители. Натуралните съставки в  Златенъ чайподпомагат функциите на организма по естествен път. Първо тялото се освобождава от токсините и всички отрови пречещи на обмяната на веществата. След детоксикацията на организма,  Златенъ чай подпомага естествения ход на метаболизма. Нормално работещото вече тяло, започва да усвоява "стопява" и изхвърля излишните мазнини и килограмите изчезват. За разлика от изкуствено създадените препарати, които влияят на нервната система и нивата на хормоните по химичен път, чаят „чудо“, както го наричат потребителите, само подпомага организма. Тялото ни се справя само. Сред другите предимства на  Златенъ чай е елиминирането на ефектите от стреса и засилването на имунната система, което води до подобряване на качеството на живота.  

Бъдете здрави и вземете правилно решение за здравето ви и това на децата ви. Доверете се на изпитаната българска рецепта!
 

170 гр.
84 чаши чай
за 21 дни
170 гр.
  • мощен антиоксидант
  • подобрява метаболизма
  • изгаря мазнините

24.90 лв.

поръчай
Доставката е до 3 работни дни с куриер на
Съдържа 100% чисти билки
Засилва и укрепва имунната система
Богат на важни витамини и минерали
Хидратира и изглажда кожата

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'monarxprotect-php73.so' (tried: /opt/cpanel/ea-php73/root/usr/lib64/php/modules/monarxprotect-php73.so (/opt/cpanel/ea-php73/root/usr/lib64/php/modules/monarxprotect-php73.so: cannot open shared object file: No such file or directory), /opt/cpanel/ea-php73/root/usr/lib64/php/modules/monarxprotect-php73.so.so (/opt/cpanel/ea-php73/root/usr/lib64/php/modules/monarxprotect-php73.so.so: cannot open shared object file: No such file or directory))

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: